SESIUNEA SEPTEMBRIE 2023

ADMITERE STUDII UNIVERSITARE DE MASTER - domeniul CHIMIE (broşură de prezentare)

prezentare master "Chimia Medicamentelor şi Produselor Cosmetice" 

prezentare master "Chemistry of Advanced Materials"

prezentare master "Biomolecule" 

prezentare Master Didactic în Chimie (numărul de locuri, procedura de înscriere şi metodologia de admitere la acest master sunt diferite faţă de masterele enumerate mai sus. Informații la https://www.chimie.unibuc.ro/index.php/admitere-la-master/274-admitere-master-2023/2796-master-didactic-in-chimie-admitere-septembrie-2023

2.a) număr de locuri (septembrie 2023)

2.b) calendar înscriere / interviu (vedeţi pagina 2 a documentului de informaţii): înscrieri începând de LUNI, 11 SEPTEMBRIE 2023 până LUNI, 18 SEPTEMBRIE 2023. (interviu admitere: miercuri, 20 SEPTEMBRIE 2023).

2.c) înscriere:

      _înscriere online:

           Ghid de utilizare a platformei de înscriere online  -  Vă rugăm NU CREAŢI conturi în platformă înainte de începerea oficială a perioadei de înscriere ! (Luni 11 SEPTEMBRIE 2023, ora 00:01)

Adresa platformei de înscriere online https://admitereonline.unibuc.ro/

Atenție! 

  • Pentru „Sesiunea de admitere” selectați:
    „Admitere Masterat Septembrie 2023” / Alege Facultatea : „Facultatea de CHIMIE”/ „Admitere Master Septembrie 2023 - Facultatea de Chimie”
  • Folosiți diacritice!!!!!
  • Informațiile/selecțiile marcate în aplicație cu * sunt obligatorii;
  • Adeverința medicală trebuie sa fie din anul 2023     

      SAU

_înscriere prin prezentare fizică la secretariatul Facultăţii de Chimie (sediul central - Decanat, Bd. Elisabeta 4-12) (program înscrieri: Luni-Vineri: 9:00-14:00) - candidații se vor înscrie din secretariat și pe platforma online 

ÎN ATENȚIA CANDIDAȚILOR ABSOLVENȚI AI FACULTĂȚII DE CHIMIE A UNIVERSITĂȚII DIN BUCUREȘTI, PROMOȚIA 2023 – SESIUNEA SEPTEMBRIE

Pentru depunerea dosarului electronic, candidații absolvenți ai Facultății de Chimie a Universității din București care nu dispun încă de adeverința de licență trebuie să încarce în platfomă o declarație pe proprie răspundere că sunt absolvenți și că au promovat examenul de licență în sesiunea Septembrie 2023.

In declarație vor fi trecute atât media anilor de studiu din ciclul licență cât și media examenului de licență.

Notele înscrise în declarație vor fi verificate și validate în conformitate cu cataloagele existente în Secretariatul Facultății de Chimie.

Declarația va fi încărcată în platforma în locul adeverinței de licență. Model declarație

 

2.d) acte necesare pentru înscriere (vedeţi pagina 3) (conform secţiunii III - Condiţii generale de înscriere la concurs, Articolul 6 din Metodologia concursului de admitere la studii universitare de masterat)

2.e) formular fişă de înscriere - va fi generată din platforma de înscriere online 

2.f) taxă de înscriere master (se poate achita: a) online, b) prin virament bancar şi c) în numerar la secretariatul Facultăţii de Chimie în momentul înscrierii; vedeţi detalii la pagina 3 a documentului de informaţii). Categoriile de candidaţi scutiţi de plata taxei de admitere sunt menţionate în documentul de informaţii (vedeţi pagina 2 jos).

2.g) criterii admitere/departajare (vedeţi pagina 1 a documentului de informaţii).     Criterii de evaluare la interviul de admitere.

2.h) românii de pretutindeni - etnicii români din afara teritoriului României se vor înscrie la admitere pentru studii de masterat direct la Facultatea de Chimie (conform punctului 2.c, prin prezentare fizică sau folosind platforma online). Înscrierea la admitere pentru studii de masterat a etnicilor români nu este gestionata prin intermediul Direcţiei de Relaţii Internaţionale a Universităţii din Bucureşti (spre deosebire de situaţia candidaţilor de la licenţă, punctul 1.i).  Pentru etnicii români - 1 loc  fără taxă fără bursă la programul de master de chimie cu predare în limba română: "Chimia Medicamentelor şi Produselor Cosmetice" (conform numărului de locuri anunţat).

2.i) metodologie admitere: Metodologia concursului de admitere la studii universitare de masterat a Universității din București.