IN MEMORIAM Conf. dr. Dumitru CRUCERU

12.09.1935 – 01.01.2021

 

Colegii din Departamentul de Chimie Analitică al Facultății de Chimie deplâng trecerea la cele veșnice a domnului Conf. Dr. Dumitru Cruceru, un profesor de valoare, un om cu suflet mare, de o bunătate ieșită din comun și un caracter deosebit. 

Fiind mulți ani titularul disciplinelor ”Chimie Analitică Calitativă” și ”Chimie Analitică Cantitativă” domnul profesor Cruceru a îndrumat cu mult har primii pași ai multor generații de studenți chimiști. Domnia sa a făcut parte din primul colectiv sau  ”generația de aur” a Catedrei de Chimie Analitică,  fiind formator a multor specialiști de azi din domeniul Chimiei Analitice, unii dintre ei fiind membrii actualului Departament de Chimie Analitică.

A fost coautorul unor cărți și manuale de chimie analitică calitativă și cantitativă care sunt și în prezent ”cărți de căpătâi” pentru orice chimist.

Prin pierderea domnului profesor Dumitru Cruceru, Departamentul de Chimie Analitică a devenit astăzi mult mai sărac,  lăsând un gol imens în inimile tutror celor care l-au cunoscut și iubit.

Drum lin spre ceruri, domnule profesor!

 

REQUIESCAT IN PACE!

 

Slujba de înmormântare va avea loc duminică, 3 ianuarie 2021, la ora 13:00 la cimitirul Reînvierea (Colentina), din Strada Reînvierii nr. 4, București.

Dumnezeu sa îl odihnească in liniste!