Prof. Dr. Tudor ROȘU

1951-2020

 

Facultatea de Chimie a Universității din București anunță, cu profundă tristețe, încetarea din viață a prof. univ. dr. Tudor Roșu, cadru didactic al Departamentului de Chimie Anorganică.

Născut pe 1 ianuarie 1951, prof. univ. dr. Tudor Roșu a absolvit Facultatea de Chimie la Universitatea din București, în anul 1975, la specializarea Chimie anorganică. După o perioadă petrecută în cercetare, a revenit la Facultatea de Chimie, pe care a servit-o cu devotament până la pensionare, continuând-și activitatea de cercetare cu același entuziasm.

Va rămâne în memoria generațiilor de studenți prin claritatea și atractivitatea cursurilor de Chimie Generală și Chimia Nemetalelor. În sprijinul studenților a scris patru manuale utilizate și în alte universități. A dezvoltat cu pasiune, împreună cu studenții săi (licență, master, doctorat), domeniul compușilor coordinativi cu implicații biomedicale, lucrările publicate fiind apreciate de către comunitatea științifică internațională.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

 

Trupul neînsufleţit va fi depus mâine, 15.02.2020, dupa ora 10.00, la Capela Bisericii "Sfântul Pantelimon" - Foișorul de Foc. 

(Strada Iancu Căpitanu nr.24)

 

Slujba de înmormântare va avea loc duminică, 16.02.2020, ora 13:00, la Capela Bisericii "Sfântul Pantelimon". 

 

DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ ÎN PACE!