Luni, 18 octombrie 2021, Universitatea din București a anunțat proiectele selectate în urma evaluării aplicațiilor depuse în cadrul celui de-al doilea apel de propuneri CIVIS Open Lab-UB pentru cofinanțarea unor proiecte de responsabilitate socială.

În domeniul Educație și cultură finanțarea a fost acordată Facultății de Chimie a UB pentru proiectul „Laboratorul călător”. 

Proiectul constă în identificarea, atât a copiilor cu o situație materială defavorizată, cât și a celor de etnie rromă și cooptarea lor în cadrul unui program de cursuri și laboratoare multidisciplinare, ce includ aspecte teoretice din domeniile biologiei, chimiei și geografiei, dar și laboratoare cu activități experimentale practice. Se va facilita accesul elevilor la metode sau surse didactice alternative, cu scopul îmbunătățirii cunoștințelor legate de mediu înconjurător prin abordări STEM. De asemenea, elevii vor fi implicați în deplasări cu scop instructiv și educativ la diferite instituții din București. Proiectul a fost câștigat de Facultatea de Chimie a Universității din București, în parteneriat cu: Inspectoratul Școlar Prahova; Primăria comunei Gorgota – Prahova – județul Prahova; Asociația „pH Chim“ – județul Prahova; Asociația „Sfântul Nicolae“ Gorgota – Prahova;  Facultatea de Geografie, Universitatea din București; Facultatea de Biologie, Universitatea din București; Facultatea de Farmacie, Universitatea de Medicină și Farmacie ,,Carol Davila” București; Asociația cadrelor didactice din Facultatea de Farmacie (ACDFFB).

Felicitări echipei coordonate de dna Conf. Dr. Irina Zarafu! Mult succes în implementarea proiectului!
 
Pentru informații suplimentare privind cel de al doilea apel de propuneri CIVIS Open lab-UB și proiectele câștigătoare accesați linkul :