Facultatea de Chimie a Universității din București în colaborare cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Asociația profesorilor de chimie din Prahova, ”pH Chim”, cu sprijinul Universității din București și al Societății de Chimie din România organizează în data de 14 Mai 2022, a XIV-a ediție a Concursului național de comunicări științifice pentru elevi și profesori din învățământul preuniversitar intitulat:

CH3IMIA - PRIETEN sau duşman?!”- 2022

Concursul are ca obiective stimularea creativității, educarea gândirii științifice și a lucrului în echipă, dezvoltarea abilităților de comunicare și a spiritului de competiție.

Concursul va cuprinde trei secțiuni: 

Secțiunea I pentru elevii din învățământul gimnazial

Secțiunea II pentru elevii din învățământul liceal

Secțiunea III pentru profesori, care pot participa cu o lucrare metodico-științifică

 

Comisia de evaluare va aprecia calitatea, originalitatea şi contribuția personală a elevilor în elaborarea și prezentarea lucrărilor/proiectelor științifice. Cele mai valoroase lucrări ale elevilor, de la fiecare secţiune, vor fi premiate.

Rezumatele lucrărilor, care nu trebuie să depășescă o pagină, vor fi trimise în format electronic conform modelului atașat, până la data de 15 Aprilie 2022, pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Rezumatele care nu vor fi trimise pâna la această dată nu vor putea să apară în volumul de rezumate al concursului care va fi publicat online.

Pe data de 8 mai 2022 se vor anunța pe site-ul Facultății de Chimie (https://www.chimie.unibuc.ro/) lucrările acceptate pentru a fi prezentate în cadrul  secțiunilor concursului.

Concursul “Chimia-PRIETEN sau dușman?!” - 2022 se va desfășura pe o platformă de activități online sincron, ce va fi comunicată ulterior de organizatori.

Detalii despre concurs se pot găsi pe site-ul Facultății de Chimie a Universității din București www.chimie.unibuc.ro,  în secțiunea dedicată acestuia.

 

REGULAMENTUL CONCURSULUI  AICI

Model REZUMAT AICI

Acord privind publicarea rezumatului și procesarea imaginilor fotografice, înregistrărilor audio şi video  se descarcă   AICI 

 

In deschiderea Concursului național de comunicări științifice pentru elevi și profesori din învățământul preuniversitar
„CH3IMIA - PRIETEN sau duşman?!”- 2022
 
 
 
Alina Cristian,
Profesoară de fizică și chimie la Liceul "Paul Valéry", Paris 12ème arrondissement.
va vorbi despre
 
"Rolul experimentului în descoperirea noțiunilor noi de chimie și fizică"