Festivalul de chimie ACS/ACS Festival of Chemistry este organizat în contextul declarării anului 2019 ca Anul Internațional al Tabelului Periodic, editia din acest an având tema “Sunt în elementul meu/I am in my element”. Festivalul va avea loc pe 12 octombrie 2019, între orele 11-19, la Casa Universitarilor, Strada Dionisie Lupu 46, București 030167 (în vecinatatea parcului Icoanei) și decurge în 4 serii de activități programate (pentru grupuri) la orele 11, 13, 15 si 17.

Evenimentul este adresat copiilor care încep studiul chimiei, profesorilor, părinților șiîși propune să aduca jocul, arta și bucuria în învățarea chimiei prin experiment și să comunice valoarea și frumusețea chimiei publicului larg.

Evenimentul este organizat de American Chemical Society (ACS) și Romanian Chapter of ACS International în colaborare cu Universitatea din București, Facultatea de Chimie, Societatea de Chimie din România și Playouth. Finanțarea acestui proiect a fost posibilă prin ACS Chemistry Festival Grant. Voluntarii implicați în acest eveniment sunt elevi, studenți, profesori, cercetatori, de la Facultatea de Chimie, Institutul de Chimie Fizică, Patlab, Colegiul Național Mihai Viteazul.

Contact

Facebook www.facebook.com/festivalchimie.acs

 

e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.