Eveniment online de informare și conștientizare în rândul comunității cu privire la importanța vaccinării

 

Într-o lume plină de informații contradictorii în care necesitatea de a discerne între știință și pseudo-știință, între adevăr și fake news este evidentă, specialiștii Universității din București vin în sprijinul comunității și provoacă societatea la un dialog cu privire la două teme pe cât de actuale, pe atât de sensibile: pandemia și vaccinarea. Vineri, 12 noiembrie 2021. #haișitu.

Până atunci, lansăm provocarea de a fi parte activă și în organizarea evenimentului și în stabilirea temelor principale de discuție: așteptăm întrebările/ curiozitățile voastre atât în secțiunea de comentarii a postărilor publicate în albumul Informat și vaccinat de pe pagina de Facebook a UB, cât și la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Vineri, 12 noiembrie 2021, începând cu ora 13:30, specialiștii din UB vor răspunde tuturor întrebărilor cu privire la schimbările provocate de pandemia de COVID-19, la procesul de vaccinare împotriva COVID-19, dar și despre măsurile pe care ar trebui să le luăm pentru a fi în siguranță, în cadrul unui eveniment transmis în direct pe pagina de Facebook a Universității din București.

La dialog vor participa prof. univ. dr. Petronela Ancuța, specialist în imunologie, cadru didactic la Facultatea de Biologie a UB și la Universitatea din Montréal, prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc, specialist în microbiologie și imunologie, cadru didactic la Facultatea de Biologie și prorector pentru Cercetare al Universității din București, prof. univ. dr. Marian-Gabriel Hâncean, sociolog cu specializare în studiul și modelarea statistică a rețelelor sociale, cadru didactic la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială a UB, prof. univ. dr. Veronica Lazăr, specialist în microbiologie, imunologie și virologie, cadru didactic la Facultatea de Biologie a UB, și prof. univ. dr. Cosima Rughiniș, specialist în construcția socială a cunoașterii, mai ales privind corpul și imunitatea, cadru didactic la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială a UB.

În deschiderea evenimentului va lua cuvântul și sociologul Marian Preda, cadru didactic la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială și rectorul Universității din București,  care va aborda fenomenul vaccinării din perspectivă sociologică și va sublinia importanța implicării civice a comunităților academice. Evenimentul va fi moderat de Mirabela Amarandei, specialistă în comunicare, cercetător doctorand la Facultatea Psihologie și Științele Educației a UB.

Aproape 75% din personalul didactic titular al UB, imunizat împotriva COVID-19

Universitatea din București reiterează angajamentul său față de deciziile luate la nivel instituțional, menite să asigure accesul la educație, formare și cercetare pentru toți studenții săi în mod echitabil, și să protejeze, totodată, siguranța și starea de sănătate a acestora, precum și a cadrelor didactice și personalului administrativ.