Colectivul Departamentului de Chimie Analitică din cadrul Facultăţii de Chimie a Universităţii din București anunţă cu mare tristeţe în suflet că s-a stins din viaţă distinsul profesor CONSTANTIN PĂTROESCU (1930-2017), cel care a condus această catedră în perioada 1990-1998.

Va rămîne veşnic în memoria noastră !
Dumnezeu să-l odihnească !

 

Prof. dr. Constantin PĂTROESCU

1930-2017

 

 

In Memoriam

Prof. dr. C. Pătroescu (1930-2017), sef al Catedrei de Chimie Analitică, Facultatea de Chimie, Universitatea din București în perioada 1990 – 1998, a fost un mare specialist în analizele complexe, bazate pe proceduri chimice laborioase și dificile, cum ar fi cele din domeniul mineralelor sau aliajelor. Studenții care au urmat cursurile de analize speciale își amintesc pasiunea profesorului Pătroescu și cunoștintele sale vaste privind mineralele, proveniența și compoziția fizico-chimică a acestora. Cursul de Chimie Analitică, scris în colaborare cu Conf. dr. Elena Dimonie și Conf. dr. Dumitru Cruceru, reprezintă abc-ul pentru orice chimist în devenire, sau cadru didactic începător.

 


    Pentru cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu, trupul neînsufleţit se află depus la Capela Sfânta Parascheva din Drumul Taberei, Strada Brașov (vis-a-vis de parcul Moghioroș).

    Slujba de înmormântare va avea loc luni 25.12.2017 la ora 12:30 la Biserica Sfânta Vineri din Drumul Taberei, Strada Brașov (vis-a-vis de parcul Moghioroș).